Dimisp
Active Member
Όπως γράφει και ο τίτλος.. θά ήθελα νά σάς επιστήσω τήν προσοχή σάς εν όψει τού επερχόμενου χειμώνα. Όπως έχω ξαναγράψει το επάγγελμα μου είναι μηχανικός αυτοκινήτων και θά ήθελα νά σάς ενημερώσω για κάτι πού ίσως ούτε καν έχει πάει το μυαλό σας... Αφορά τόν εμπρός υαλοπίνακα. Είναι ένα μέρος του αυτοκινήτου πού φθείρεται πολύ περισσότερο απ'ότι νομίζουμε. Καθημερινά αμμοβολειται από χιλιάδες μικρές πετρουλες από τά προπορευόμενα οχήματα. Και όπως καταλαβαίνετε σε τό πολύ 4 χρόνια είναι γεμάτο από μικρούς κρατήρες πού σχεδόν δεν φαίνονται με το μάτι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα νά μήν έχουμε τήν καλύτερη ορατότητα καί νά χαλάνε κάθε χρόνο οι υαλοκαθαριστήρες μας. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εδώ μέσα έχουν θραύση κρυστάλλων στην ασφάλεια. Οπότε θά σας πρότεινα μια άμεση αντικατάσταση τού εμπρός υαλοπίνακα. Πραγματικά σας διαβεβαιώ ότι δεν θά πιστεύετε στα μάτια σάς. Προσοχή όμως σε 2 πράγματα. Πρώτον νά βρούμε μία καλή εταιρεία για να γίνει η τοποθέτηση, πού εννοείται ότι θά πρέπει νά είναι συμβεβλημένη με την ασφάλεια μας, ούτος ώστε νά μήν βάλουμε το χέρι στην τσέπη ούτε κάν για συμμετοχή. Δεύτερον. Να μπει ένα καλής ποιότητας υαλοπίνακας. Από τις πολύ καλές μάρκες πού δίνουν σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες {πρώτη τοποθέτηση} είναι η αγγλική Pilkington και η Saint Gobain Sekurit όπως επίσης και για τα γιαπωνέζικα η Asahi. Να τονίσω ότι στο δικό μου αυτοκίνητο πού είναι μοντέλο του 2002 έχω αλλάξει 5 παρπριζ. Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο. Καλό χειμώνα με προσοχή και ασφάλεια.