Βάψιμο εξάτμισης....

cantona

Member
Περιοχή
Αρτέμιδα
Έχει βάψει κανείς το τελικό της εξάτμισης;

Θέλω να την βάψω μαύρη και σε μια ερώτηση που έκανα, μου είπαν πως το σωστό είναι, να "χτυπηθεί" πρώτα με αμμοβολή και μετά με ηλεκτροστατική...

tzou

Well-Known Member
Περιοχή
Πετρουπολη
Έχει βάψει κανείς το τελικό της εξάτμισης;

Θέλω να την βάψω μαύρη και σε μια ερώτηση που έκανα, μου είπαν πως το σωστό είναι, να "χτυπηθεί" πρώτα με αμμοβολή και μετά με ηλεκτροστατική...
Το σωστό έτσι είναι Αντουάν. Τι σε προβληματίζει;

cantona

Member
Περιοχή
Αρτέμιδα
Η αντοχή με το πέρασμα του χρόνου. Δεν ξέρω ακόμα το κόστος, αλλά μην μπω στην διαδικασία και στο τέλος δεν υπάρχει διάρκεια.

iliasp

New Member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Η αμμοβολη έχει να κανει κυρίως με τη βαφη που θα χρησιμοποιησεις και την επιφανεια του υλικού

Για να κανεις ηλεκτροστατικη οι περισσοτεροι αποσο ξέρω αμμοβολουν ώστε να "καθαρισει" το υποστρωμα απλα και κυρίως γρηγορα, εαν πχ θέλεις να κανεις τη μαμα που ειναι ανοδιωμενη δε θεωρειται απαραιτητο, ειδικα σε ενα 1250 που δε θα έχει και τόσο ταλαιπωρημενη επιφανεια και επειδη η ηλεκτροστατικη έχει παχος σαν βαφη δε σε καιει και το ποσο προσεκτικος θα ειναι αυτος που θα την προετοιμασει

Αυτό που πρεπει να ρωτήσεις ειναι η αντοχη της συγκεκριμένης πουδρας που θα χρησιμοποιησουν σε θερμοκρασιες, στα υγροψυκτα δεν ανεβαζει ιδιαιτερες θερμοκρασιες το καζανι παρα μόνο χαμηλα στο σφιγκτηρα / κλαπε αλλα και παλι δε θα ανησυχουσα ιδιαιτερα, έχω δει στο γερμανικο forum που έχουν διαφοροι τα μαμα βαμμενα σε μαυρο χρωμα

cantona

Member
Περιοχή
Αρτέμιδα
Η αμμοβολη έχει να κανει κυρίως με τη βαφη που θα χρησιμοποιησεις και την επιφανεια του υλικού

Για να κανεις ηλεκτροστατικη οι περισσοτεροι αποσο ξέρω αμμοβολουν ώστε να "καθαρισει" το υποστρωμα απλα και κυρίως γρηγορα, εαν πχ θέλεις να κανεις τη μαμα που ειναι ανοδιωμενη δε θεωρειται απαραιτητο, ειδικα σε ενα 1250 που δε θα έχει και τόσο ταλαιπωρημενη επιφανεια και επειδη η ηλεκτροστατικη έχει παχος σαν βαφη δε σε καιει και το ποσο προσεκτικος θα ειναι αυτος που θα την προετοιμασει

Αυτό που πρεπει να ρωτήσεις ειναι η αντοχη της συγκεκριμένης πουδρας που θα χρησιμοποιησουν σε θερμοκρασιες, στα υγροψυκτα δεν ανεβαζει ιδιαιτερες θερμοκρασιες το καζανι παρα μόνο χαμηλα στο σφιγκτηρα / κλαπε αλλα και παλι δε θα ανησυχουσα ιδιαιτερα, έχω δει στο γερμανικο forum που έχουν διαφοροι τα μαμα βαμμενα σε μαυρο χρωμα

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου, σε ευχαριστώ!
Θα πάω λοιπόν να δω και να ρωτήσω από κοντά τον μάστορα.
Η κεραμική βαφη ειναι αυτο που ψάχνεις. Ειναι και η πιο ανθεκτική σε θερμοκρασίες.

Θα ρωτήσω και για κεραμική βαφή, αλλά εκεί νομίζω ότι το κόστος θα ξεφεύγει κι επειδή σκέφτομαι μετά να γίνει όλη η μηχανή κεραμική επίστρωση για προστασία, δε νομίζω να αξίζει.

kf4

Moderator
Μέλος ΔΟ
Περιοχή
Athens
Μοτοσυκλέτα
R1250 GS2019

Θα ρωτήσω και για κεραμική βαφή, αλλά εκεί νομίζω ότι το κόστος θα ξεφεύγει κι επειδή σκέφτομαι μετά να γίνει όλη η μηχανή κεραμική επίστρωση για προστασία, δε νομίζω να αξίζει.
Ρώτα και μια τον @azaxaropoulos νομίζω το έχει ψάξει.

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο

Αλλο η κεραμική βαφη και αλλο η επίστρωση. Η βαφη πάντως δεν διαφέρει πολύ στην τιμή από μια απλή ηλεκτριστατικη.

cantona

Member
Περιοχή
Αρτέμιδα
Αλλο η κεραμική βαφη και αλλο η επίστρωση. Η βαφη πάντως δεν διαφέρει πολύ στην τιμή από μια απλή ηλεκτριστατικη.
Ναι το γνωρίζω. Απλά είπα αφού στα σχέδια μου είναι η κεραμική επίστρωση, ίσως δεν αξίζει το επιπλέον κόστος της κεραμικής βαφής στην εξάτμιση σε σχέση με την ηλεκτροστατική.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα μάθω και για τις 2 περιπτώσεις. Ευχαριστώ!

KOSTIS-GS

Well-Known Member
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
GS 1200 LC
Κεραμικη όπως λέει και ο σύντροφός ποιο πάνω κοστίζει σαν να πάρεις μια καινουργια

kostas

Well-Known Member
Περιοχή
Ορεστιάδα
Μοτοσυκλέτα
R1200GS
Vespa lx
Υπάρχει έτοιμη βαμμένη και την ανταλαζω με ασημί.
Απ ότι βλέπω και εσυ 1250 έχεις.

Το ίδιο ισχύει και για την σχάρα

Το κινητό μου υπάρχει στο προφίλ αν θέλεις μιλάμε τηκεφωνικα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τελευταία επεξεργασία:

iliasp

New Member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη

Όπως είπε και ο Γιωργος, η κεραμικη βαφη ειναι η καλυτερη λυση, ειναι πιο ανθεκτικη στις θερμοκρασιες, δε ξεφλουδιζει και δεν πεταει το χρωμα σε περιπτωση χτυπηματος, πολυ πιο δυσκολο να εμφανισει γρατζουνιες κτλ κτλ

Κατηγοριες υλικων υπαρχουν διαφορες απο βαφες για παρα πολυ υψηλες θερμοκρασιες που χρησιμοποιουν ακομη και σε πολλαπλες εξαγωγες, κινητηρες κτλ οπου συνηθως οι αποχρωσεις και οι υφες ειναι περιορισμενες μεχρι και πιο κλασικες βαφες για πιο καλαισθητα αποτελεσματα

Εψαξα να βρω ποιοι εφαρμοζουν προιοντα της Cerakote, συνηθως οποιος ασχολειται με οπλα κτλ και ελαχιστοι εκτος του χωρου, το καλο ειναι οτι για να κανεις κεραμικη βαφη η προετοιμασια ειναι το παν και ετσι η ολη διαδικασια δεν ειναι αρπα κολλα οπως με την ηλεκτροστατικη, τουλαχιστον ελπιζεις σε ενα καλυτερο αποτελεσμα

Σε καμια περιπτωση ιδιες τιμες, εκτος και εαν καποιος ακριβοπληρωνει την ηλεκτροστατικη, για κεραμικη στο τελικο θα υπολογιζεις 60-100Ε αναλογως το μαγαζι

Παρακατω ολοφρεσκο το Graphite Black της Cerakote μολις την προγουμενη βδομαδα την τελειωσα, νομιζω καλα εδειξε και ο επαγγελματιας που εβαψε το κομματι σχολαστικος και ευγενεστατος

Attachments

• E5798A69-58ED-4B9D-B364-F7DFB54F5A6B.jpeg
    E5798A69-58ED-4B9D-B364-F7DFB54F5A6B.jpeg
    127 KB · Προβολές: 66
  • EB00B95D-8539-4469-AC40-F6BDCE079E02.jpeg
    EB00B95D-8539-4469-AC40-F6BDCE079E02.jpeg
    206,5 KB · Προβολές: 65

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο
Όπως είπε και ο Γιωργος, η κεραμικη βαφη ειναι η καλυτερη λυση, ειναι πιο ανθεκτικη στις θερμοκρασιες, δε ξεφλουδιζει και δεν πεταει το χρωμα σε περιπτωση χτυπηματος, πολυ πιο δυσκολο να εμφανισει γρατζουνιες κτλ κτλ

Κατηγοριες υλικων υπαρχουν διαφορες απο βαφες για παρα πολυ υψηλες θερμοκρασιες που χρησιμοποιουν ακομη και σε πολλαπλες εξαγωγες, κινητηρες κτλ οπου συνηθως οι αποχρωσεις και οι υφες ειναι περιορισμενες μεχρι και πιο κλασικες βαφες για πιο καλαισθητα αποτελεσματα

Εψαξα να βρω ποιοι εφαρμοζουν προιοντα της Cerakote, συνηθως οποιος ασχολειται με οπλα κτλ και ελαχιστοι εκτος του χωρου, το καλο ειναι οτι για να κανεις κεραμικη βαφη η προετοιμασια ειναι το παν και ετσι η ολη διαδικασια δεν ειναι αρπα κολλα οπως με την ηλεκτροστατικη, τουλαχιστον ελπιζεις σε ενα καλυτερο αποτελεσμα

Σε καμια περιπτωση ιδιες τιμες, εκτος και εαν καποιος ακριβοπληρωνει την ηλεκτροστατικη, για κεραμικη στο τελικο θα υπολογιζεις 60-100Ε αναλογως το μαγαζι

Παρακατω ολοφρεσκο το Graphite Black της Cerakote μολις την προγουμενη βδομαδα την τελειωσα, νομιζω καλα εδειξε και ο επαγγελματιας που εβαψε το κομματι σχολαστικος και ευγενεστατος
Για το ίδιο κομμάτι δε νομιζω οτι θα πλήρωνε κάποιος λιγότερο απο 50 60 ευρω για μια καλή ηλεκτριστατικη. Για αυτο και λεω οτι πάνω κατω ειναι η ίδια τιμη.

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο
Κεραμικη όπως λέει και ο σύντροφός ποιο πάνω κοστίζει σαν να πάρεις μια καινουργια
Σε καμια περίπτωση δεν κοστίζει τοσο πολυ.
Ναι το γνωρίζω. Απλά είπα αφού στα σχέδια μου είναι η κεραμική επίστρωση, ίσως δεν αξίζει το επιπλέον κόστος της κεραμικής βαφής στην εξάτμιση σε σχέση με την ηλεκτροστατική.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα μάθω και για τις 2 περιπτώσεις. Ευχαριστώ!
Συνεχίζεις να μπερδεύεις την κεραμικη επίστρωση με την κεραμική βαφη + ηλεκτροστατικη. Μια ηλεκτριστατικη + κεραμική επίστρωση δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μια κεραμική βαφη. Ειναι πολυ ανώτερη η βαφη.

jliordos

Well-Known Member
Περιοχή
Πόλη του φραπέ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA TRIPLE BLACK

Ώπα Ηλία, ζημιά σκέτη η εξατμιση. Άψογη φίλε.
Πες μας ποιος κάνει στα βόρεια τέτοια δουλειά

cantona

Member
Περιοχή
Αρτέμιδα
Υπάρχει έτοιμη βαμμένη και την ανταλαζω με ασημί.
Απ ότι βλέπω και εσυ 1250 έχεις.

Το ίδιο ισχύει και για την σχάρα

Το κινητό μου υπάρχει στο προφίλ αν θέλεις μιλάμε τηκεφωνικα.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Κώστα επειδή είμαι...ψυχαναγκαστικός και η δική μου στα μάτια μου δεν είναι τέλεια, θα κοιτάξω την περίπτωση της βαφής.
Σε ευχαριστώ!
Σε καμια περίπτωση δεν κοστίζει τοσο πολυ.

Συνεχίζεις να μπερδεύεις την κεραμικη επίστρωση με την κεραμική βαφη + ηλεκτροστατικη. Μια ηλεκτριστατικη + κεραμική επίστρωση δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μια κεραμική βαφη. Ειναι πολυ ανώτερη η βαφη.
Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Την διαφορά και το αποτέλεσμα το αντιλαμβάνομαι, απλά είπα πως αν το κόστος της κεραμικής βαφής φτάνει σε διπλάσιο νούμερο από αυτό της ηλεκτροστατικής, τότε αφού έχω στα σχέδια μου και την κεραμική επίστρωση όλης της μηχανής, για μένα δεν αξίζει.
Αλλά τώρα που λένε τα παιδιά ότι η διαφορά των 2 βαφών είναι μικρή, ασφαλώς και θα κοιτάξω πρώτα την κεραμική βαφή.

Και μιας που το λέμε, Θεσσαλονίκη έχω βρει αρκετούς σε μια αναζήτηση που έκανα, Αθήνα, γνωρίζουμε κάποιον;

KOSTIS-GS

Well-Known Member
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
GS 1200 LC
Καλημέρα Γιάννη μήπως είναι ο Λαζαρίδης στην Σταυρουπολη

iliasp

New Member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Εσυ ειδικα Γιαννη επρεπε να το ειχες κανει εχθες κιολας
Χρειαζεσαι καποιον για το βαλε βγαλε του καλυμματος εκτος και εαν θελεις να ασχοληθεις εσυ, ειναι λιγο μπελας τα ατσαλινα πιρτσινια της Akrapovic και λιγακι αλμυρα προς 3Ε περιπου το κομματι (στην Ελλαδα ηθελαν 6Ε, δλδ 100E μονο για τα πιρτσινια beer)

Για το βαψιμο εαν θελει καποιος μπορει να απευθυνθει στην Hydroprint στην Περαία και να ζητήσει το Δημήτρη

Ο Λαζαριδης δε νομιζω να κανει ο ιδιος ηλεκτροστατικες βαφες, τα στελνει αλλου
Εχει τεραστια διαφορα το να πας σε ενα μαγαζι να σου τις στειλει για βαψιμο απο το να πας εσυ ο ιδιος τα αντικειμενα προς βαφη εκει που τα κανουν

giamar

Well-Known Member
Περιοχή
Κατερινη
Μοτοσυκλέτα
R 1200 GS

Astrea 100
Κείνος ο Αλκίνοος ( motonio) δεν θα κάνει δουλειά;